Puunveisto

Taidetta puusta

Puunveistogalleriat

Kun sähköesimies Matti Hulkko alkoi harrastaa puutöitä 1970-luvun lopulla töidensä ohella, eipä arvattu, että siitä myöhemmin urkenisi ura puutaulutaiteilijana. Kaappikelloa seurasivat eläinaiheiset puureliefit, joita Matti on veistänyt yli 20 vuotta.

Matti Hulkon eläinaiheiset puureliefit ovat osa Lapin luontoa. Materiaaliksi on valikoitunut koivu, jonka Matti saa elämään haluamallaan tavalla. Valon, varjon ja pintastruktuurin vaihtelusta nousevat taidolla esiin niin hirvet kuin metsotkin.

Tällä vuosikymmenellä mukaan ovat tulleet myös ikonireliefit sekä suuremmat ulkoveistokset. Isä Robertin mallikirjoista löytyneet ikonipiirrokset olivat mallina, kun Matti syventyi taltan avulla ikonien maailmaan.

Suurimman Matin puuveistoksista voimme nähdä Pelkosenniemen torilla, Kemijoen rannalla. Siellä nousee kaksi lohta vastavirtaan. Lohet ovat parimetrisiä vonkaleita, jotka Matti on veistänyt mäntypuusta ja maalannut ne hopeakylkisiksi.

Kotipihalla lentää kaksi luonnollisen kokoista joutsenta, ilmaan hyppivät kaksi lohta, karhuemo ja pentu lymyävät kuusikossa, kurkia ja lapinpöllö istuu kannon nokassa.