Valokuvaus

Valokuvagalleria

Matti kuvaamassa muuttolintuja Arvospuolen lintutornissa keväällä 2005.

Ensimmäisen kamerani ostin juhannusaattona 1952 Hämäläisen kultasepänliikkeestä Kemijärveltä. Itse Manne Hämäläinen opasti miten Agfa-laatikkokameralla kuvia otetaan.

Seuraava kamerani oli Marjatta-siskon Englannista ostama Ferrania IBI 34. Lunastin sen Marjatalta 1959 ja ostin siihen salamavalolampun. Tällä kameralla otettuja valokuvia löytyy suvun albumeista.

Järjestelmäkameraan siirryin 90-luvulla, kun ostin Cannon EOS 5000-kameran, jossa oli lisävarusteena zoom-objektiivi 200-400. Viimeisin hankintani on digitaalinen Cannon 350 D järjestelmäkamera, josta kuvat voi tulostaa suoraan valokuvatulostimella.

Valokuvagalleriaani olen tallentanut kuvia mm. Pelkosenniemen luonnosta, tapahtumista, kylistä ja perinnetaloista.

Kaitafilmikuvaus

Matti yhdistämässä kaitafilmejä aikajärjestykseen isommille keloille.

Seitsemänkymmentäluvulla aloitin kaitafilmaamisen, kun kauppoihin ilmestyi Super 8 kaitafilmikamerat. Kesälomareissulla Kontiolahdessa ostin sellaisen Joensuulaisesta valokuvausliikkeestä. Se oli hyvä ostos, sillä tänään voimme katsella perheen joulu-, kesäloma- ja syntymäpäivätapahtumia vuosikymmenten takaa. Olen tallentanut kaitafilmille mm.

Lapin Sotaveteraanipiirin kesäjuhlaa Pyhätunturilla 1972 sekä Pelkosenniemen Sotaveteraanien lipun vihkimistä kirkossa ja juhlaa kansakoululla 6.12.1972

 

Pelkosenniemen VPK 20-v. juhla ja lipun vihkimisen kuvaus tapahtui 19.8.1973